Professioneel
Gecertificeerd
Ultiem ontspannen
Effectieve behandelingen

Couperose & Steelwratjes​

BeauLin Beauty biedt dé oplossing om snel en gemakkelijk van steelwratjes/ fibromen en storende verwijde vaatjes af te komen!

Couperose

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van roodheid. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van rosacea; deze huidaandoening bestaat meestal uit kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.
Couperose en rosacea verdwijnen niet vanzelf, maar het kan wel erger worden. De roodheid kan verergeren door  de consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden. Ook uv-straling kan bijdragen aan verergering van couperose en rosacea.  Gebruik daarom dagelijks een crème met een beschermingsfactor, zowel in de zomer als in de winter!! Behandeling: Het principe van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie, die een warmte-effect veroorzaken. De bloedvaten worden middels een naald door het warmte-effect verschrompelt.

​Fibromen/ Steelwratjes

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefsel aanhangseltjes van de huid. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels en de liezen. Ze kunnen ook op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Fibromen zijn vaak huidkleurig of een beetje bruin van kleur en voelen zacht aan.

De oorzaak van fibromen is nog onbekend. Wel valt op dat ze vooral worden gezien in lichaamsplooien.  Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze veilig verwijderd worden.

Behandeling: Wanneer is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen wordt de te behandelen plek ontsmet met een antiseptische oplossing. Vervolgens wordt met een staafje dat verbonden is met het coagulatie apparaat het steelwratje weggebrand. Het weefsel ‘verdampt’ en er blijft een brandwondje over. Dit geneest ook als zodanig. In het gezicht geneest dit over het algemeen binnen 10 dagen volledig. Op andere plaatsen van de huid kan het echter soms wel tot 3 weken duren voordat volledige genezing is bereikt.

Verzorging na de ingreep:
Het is verstandig de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog te houden.
Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen.
Het is verstandig om de behandelde plek gedurende tenminste 2 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht in verband met kans op pigmentatieafwijkingen.
De huid dient na het afvallen van het korstje in te worden gesmeerd met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingfactor van minstens SPF 30.

Het cosmetisch resultaat is afhankelijk van een aantal factoren.

 • De locatie:
  Coagulatie wondjes genezen in het gezicht vaak fraaier en minder opvallend dan ergens anders op het lichaam.
 • De grootte van de behandelde plaats:
  Hoe groter het te behandelen gebied is, hoe groter en daardoor opvallender het uiteindelijke litteken zal zijn.
 • De verzorging van de huid na de ingreep:
  Het nat laten worden van het verse wondje, wondinfectie & blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

De behandeling is niet voor iedereen geschikt, contra indicaties zijn:

 • Melanomen [ga hiermee altijd naar uw huisarts]
 • Pacemaker
 • Hartritme stoornissen
 • Bloedziekte
 • Bloedverdunners
 • Koorts
 • Epilepsie
 • Chemotherapie
 • Zwangerschap
 • Suikerziekte
 • Herpesinfectie

Onze behandelingen

Bekijk onze behandelingen

BeauLin Beauty biedt speciale zorg voor uw gezicht, voor een…

Lees meer

Voelt u stijf aan en wilt u graag weer losjes…

Lees meer

U gebruikt uw handen elke dag, daarom is het belangrijk…

Lees meer

U loopt elke dag op uw voeten en daarom is…

Lees meer

Door middel van harsen kunnen haren op veel plekken in…

Lees meer

BeauLin Beauty biedt ook behandelingen gericht op uw schoonheid.

Lees meer

​Steeds meer mannen zien de noodzaak van een goede huidverzorging…

Lees meer

De ultrasoon behandelmethodes zijn te integreren in diverse behandelingen.

Lees meer