Het behandelen van voeten is het meest dankbare werk in de salon. Voeten zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam, zij dragen ons de hele dag. Onverzorgde voeten zijn onhygiënisch en zeer onaantrekkelijk. Mijn pedicure behandelingen worden dan ook heel erg gemist in deze crisis tijden. We kunnen helaas nog niet met vakantie, maar met het mooie weer hier in eigen land, wil je toch ook leuk voor de dag komen met goed verzorgde voeten.
Hieronder geef ik wat tips om thuis je voeten te verzorgen totdat de pedicuresalon weer open mag. Maar ook daarna zijn de tips heel goed bruikbaar:

  • Neem regelmatig een warm voetenbad, het liefst met schepje soda. Soda reinigt en geeft verlichting bij ontstekingen. Het is verkrijgbaar bij de reguliere drogist of supermarkt.
  • Als het toch nodig is om de nagels te knippen, doe dit dan na het douchen of het voetenbad. De nagels zijn dan zachter en makkelijker te knippen. Knip de nagels RECHT af en probeer om niet de hoeken schuin af te knippen. Knip niet te kort, want dat kan problemen geven!
  • Maak voorzichtig de nagelriemen los met een handdoek of een zacht bokkenpootje.
  • Wanneer de nagels in de hoeken gaan ingroeien, maak het hoekje dan voorzichtig los met een vijl en vijl eventueel het irriterende stukje nagel weg.
  • Na het douchen of een voetenbad kun je eelt makkelijk verwijderen met een voetenvijl. Haal nooit te veel weg en herhaal deze handeling desnoods een aantal dagen achter elkaar of één keer per week.
  • Droge huid en te veel eelt kun je ook voorkomen door de voeten dagelijks in te masseren met een speciale voetencrème of voetenbalsem. Het eelt blijft zachter en soepeler en de huid voelt meteen minder droog aan. De voetzolen hebben een andere structuur en hebben daarom ook een andere verzorging nodig. Gewone bodylotion helpt minder goed.
  • Scrub af en toe de voeten onder de douche. Dit kan prima met een lichaamsscrub.

Voel je goed bij mooi verzorgde voeten!

Voor advies en uitleg sta ik altijd voor je klaar!
Linda