Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer last van bultjes en plekjes. Ze komen zomaar uit het niets en zitten er gewoon ineens. Ze kunnen op allerlei plaatsen op gezicht en lichaam voorkomen. Vaak weet je niet eens wanneer ze precies zijn ontstaan.

De meeste bultjes zijn volkomen onschuldig en er is dan ook geen reden tot paniek. Esthetisch zijn ze meestal niet echt fraai en dat kan een reden zijn om ze toch weg te laten halen.
Het is wel van belang om goed naar je huid te blijven kijken en te zien of afwijkende plekjes niet bijvoorbeeld steeds groter worden, van kleur veranderen of gaan jeuken. Dit geldt zowel voor plekken met als zonder pigment. Laat hier dan naar kijken.

Er zijn huidafwijkingen die ontstaan zonder direct aanwijsbare reden. Heel veel afwijkingen worden echter veroorzaakt door UV stralen. In de loop van ons leven stellen we onze huid bloot aan de zon en dat gaan we merken als we ouder worden. Onze huid veroudert sneller naarmate we meer zon hebben gehad en er ontstaan steeds meer ontsierende plekjes en pigmentvlekken. Onze huid moet zich verdedigen en beschermen en gaat daarom pigment aanmaken. We worden bruin! Bij teveel zon raken de pigmentcellen en het DNA in onze cellen beschadigd, waardoor afwijkingen in de huid gaan ontstaan.

Natuurlijk hebben we zon nodig en het is heerlijk om daarvan te genieten. Zon wel met mate en gebruik altijd dagelijks een beschermingsproduct met minimaal spf 30. Dit voorkomt beschadiging van de huid en je kunt zorgeloos genieten!
Er zijn trouwens mooie producten die de huid een mooi bruin kleurtje geven zonder dat de zon eraan te pas komt. Deze zijn te gebruiken in combinatie met je eigen crème en bodylotion.

Vraag gerust een vrijblijvend advies.

Bij twijfel over vage plekjes kun je de huisarts raadplegen en deze laten beoordelen….