Lijkt makkelijker gezegd dan gedaan…..

Wel degelijk heeft een gejaagd en druk leven veel invloed op hoe wij eruit zien.Als we niet genoeg rusten en te laat naar bed gaan zien we het al snel aan de ogen en onze uitstraling. Die is vermoeid en duidelijk niet erg fris.

​Stress is echter één van de oorzaken van veel voorkomende huidproblemen. Deze zijn niet altijd duidelijk te omschrijven en kennen vele gezichten. Eczeem is één van de voorbeelden.
Mensen met een gevoelige huid merken direct de gevolgen van langdurige stress. Door een constante onderdrukking  van ons immuunsysteem, wordt de huid gevoeliger voor ontstekingen. Dit wordt veroorzaakt door een hogere cortisolwaarde (hormoon) in ons bloed, dat we nodig hebben om beter met de stress te kunnen omgaan.  Deze hormoonschommelingen kunnen bijvoorbeeld pigmentvlekken en acne verergeren. De huid bevat bij stress meer afvalstoffen, waardoor deze er bleker en fletser uitziet.

Het is belangrijk om iedere dag, al is het maar een half uurtje, rust en tijd voor jezelf te nemen! Ontspan en geniet. Ga bewegen, wandelen of neem indien nodig yoga en/ of meditatielessen. Je knapt er van op en de stress zal minder vat op je krijgen. Of een op je huid afgestemde behandeling kan je helpen. Je geeft jezelf tijd om te herstellen. Oh ja..en vergeet niet je huid dagelijks te reinigen en  te verzorgen. Als extra cadeau zal je huid er mooier en stralender uitzien en voorkom je huidproblemen!!

Voor meer advies en uitleg, sta ik altijd voor je klaar,
Linda