Het mondkapje is een feit en we dragen ze tegenwoordig allemaal bijna dagelijks. De gebruikelijke hinder zoals benauwdheid, zere oren en make-up die wordt uitgesmeerd, kennen we allemaal wel in meer en mindere mate.
Er ontstaan steeds meer huidproblemen onder de maskers, vooral rond de mond. Zeker wanneer deze langdurig achter elkaar wordt gedragen. Doordat het masker de huid afsluit en het onder het kapje vaak vochtig blijft, verandert het gebruikelijke milieu van de huid. De samenstelling van bacteriën, schimmels en gisten raakt uit balans, waardoor er irritatie ontstaat. Dit kunnen we samenvatten onder een nieuwe en al veel gebruikte term: Maskne of masker acne

Afhankelijk van het huidtype, komen de volgende problemen het meest voor:

  • Verstopte poriën
  • Puistjes
  • Irritaties en zelfs jeuk
  • Schrale plekken

Een behandeling in de schoonheidssalon kan uitkomst bieden! Hieronder staan ook een aantal tips om je te helpen de problemen te beperken die door het mondkapje worden veroorzaakt:

  • Gebruik een zacht masker. Katoen en satijn zijn zachter voor de huid dan synthetisch.
  • Verschoon het masker regelmatig. Voor alle exemplaren geldt dat ze om de 3 uur moet worden vervangen!
  • Was een herbruikbaar masker op minstens 60 graden en raak het alleen aan bij de elastieken met schone handen.
  • Draag geen zware make-up onder het mondkapje. Dit verstopt en vergroot eventuele huidproblemen.
  • Reinig de huid met een zachte reiniging, nadat je het masker hebt afgezet. Daarmee verwijder je meteen de schadelijke bacteriën.

Voor het reinigen met een zachte reiniging kun je het beste een Cleansing Milk gebruiken. Bijvoorbeeld: Skeyndor Natural Defence Soft Cleansing Milk of Aquatherm Delicate Cleansing Milk en van Neoderma de Silky Radiant Cleansing Milk.
Als aanvulling is een niet mechanische exfoliant een echte aanrader. Deze exfoliant moet niet te veel wrijving veroorzaken op een huid die al ontdaan is, maar wel de dode huidcellen verwijderen.
Bijvoorbeeld: Skeyndor Derma Peel Pro Resurfacing Cleansing Gel of de Skeyndor Uniqcure Renewal Peeling Concentrate Ampullen. Deze exfoliants kunnen één of twee keer per week worden gebruikt.

Wil je meer lezen over hoe je thuis je huid kunt verzorgen en hoe je daarvoor een dagelijks ritueel maakt, lees dan het blog van 2 april 2020 of stuur een bericht via mail of whatsapp op deze website.

Voor advies en uitleg sta ik altijd voor je klaar!
Linda